Κομισιόν: Έρευνες για τα χρέη ισπανικών ομάδων

Έρευνες έχει ξεκινήσει η Κομισιόν στις κορυφαίες ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου, οι οποίες παρότι χρωστούν σχεδόν 673 εκατ. ευρώ συνεχίζουν να κλείνουν μεταγραφές-ρεκόρ με τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου.

Κομισιόν: Έρευνες για τα χρέη ισπανικών ομάδων
Έρευνες έχει ξεκινήσει η Κομισιόν στις κορυφαίες ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου, οι οποίες δεν φαίνεται να… επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις φορολογικές οφειλές σχεδόν 673 εκατ. ευρώ όταν κλείνουν μεταγραφές-ρεκόρ με τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει κατά πόσον οι κορυφαίες ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου κλείνουν ορθώς συμφωνίες με το κράτος εμώ καθυστερούν την απόδοση ΦΠΑ.

Η Κομισιόν αναλύει πληροφορίες που ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση σχετικά με φορολογικές συμβάσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαρίζα Γκονζάλες, στο πρακτορείο Bloomberg.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 40 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο με τον πρώτο σκόρερ του περσινού Europa League, Radamel Falcao, πληρώνει 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τα 115 εκατ. ευρώ φορολογικών οφειλών, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Miguel Angel Gil.

Η πίεση της Κομισιόν θα μπορούσε να αναγκάσει τις ισπανικές ομάδες να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους γρηγορότερα και να ξοδεύουν λιγότερα σε συμβόλαια με παίκτες, σύμφωνα με τον Sandalio Gomez, καθηγητή του IESE business school στη Μαδρίτη. Πέντε από τις οκτώ ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων είναι ισπανικές.

“Η Κομισιόν πρέπει να τακτοποιήσει τα οικονομικά των ποδοσφαιρικών ομάδων”, δήλωσε ο Gomez. “Είναι σαφές ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιδόσεις των ισπανικών ομάδων”, πρόσθεσε.

Οι ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών της Ισπανίας έχουν συνολικές οφειλές ύψους 673 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος του χρέους υπάρχει πριν από την πρώτη πρόσφατη ύφεση της Ισπανίας, που ξεκίνησε το 2008 και αφορά μάχες που έχασαν οι ομάδες έναντι των φορολογικών αρχών.

Η κυβέρνηση έχει αποφύγει να ασκήσει σκληρές τακτικές για την αποπληρωμή των φόρων, φοβούμενη ότι θα διακινδυνεύσει το κλείσιμο των ομάδων και θα προκαλέσει την αντίδραση των φιλάθλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v