Εμπλοκή στην πώληση της VIVACOM

Εμπλοκή έχει προκύψει στη διαδικασία πώλησης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών BTC, γνωστής με το διακριτικό τίτλο VIVACOM, όπως αναφέρει report του γραφείου Ο.Ε.Υ. της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφιας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Εμπλοκή στην πώληση της VIVACOM
Εμπλοκή έχει προκύψει στη διαδικασία πώλησης της εταιρείας τηλεπικοινωνιών BTC, γνωστής με το διακριτικό τίτλο VIVACOM, όπως αναφέρει report του γραφείου Ο.Ε.Υ. της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφιας επικαλούμενα δημοσιεύματα του Βουλγαρικού Τύπου.

Στο report αναφέρεται ότι η τουρκική εταιρεία τηλεπικοινωνιών TURKCELL είχε υποβάλει την καλύτερη προσφορά (€870 εκατ. για την αγορά του 94% των μετοχών), η διαδικασία φαίνεται να καθυστερεί λόγω εσωτερικών διενέξεων το τελευταίο διάστημα μεταξύ των μετόχων της TURKCELL, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η VIVACOM είχε αποκρατικοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2004 (έναντι τιμήματος €870 εκατ. για το 65% των μετοχών) εν μέσω έντονων πολιτικών και νομικών αντιπαραθέσεων. Έκτοτε, η εταιρεία άλλαξε επανειλημμένως ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να καταλήξει στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό PCCW, που αποφάσισε να προχωρήσει στην πώλησή της.

Σημειώνεται ότι η VIVACOM δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, οπού είναι μία από της τρεις μεγαλύτερες εταιρείες της Βουλγαρίας μαζί με την Μ-TEL (ιδιοκτησίας TELEKOM AUSTRIA) και την GLOBUL (ιδιοκτησίας ΟΤΕ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v