Μείωση κερδών κατά 96% για την Credit Suisse

Η Credit Suisse κατόρθωσε να καταγράψει, οριακή έστω, κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για εμφάνιση ζημιών. Ανακοίνωσε κέρδη 44 εκατ. φράγκα έναντι προβλέψεων για ζημία 436 εκατ.

Μείωση κερδών κατά 96% για την Credit Suisse
Η Credit Suisse κατόρθωσε να καταγράψει, οριακή έστω, κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για εμφάνιση ζημιών. Συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 96% στα 44 εκατ. ελβετικά φράγκα (που αντιστοιχεί σε 48 εκατ. δολ.) έναντι 1,14 δισ. φράγκα το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Οι αναλυτές ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν ζημία 436 εκατ. φράγκων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Brady Dougan δήλωσε πως η τράπεζα ευνοήθηκε από «τη βελτίωση του κλίματος» κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ παράλληλα προχώρησε σε μεγαλύτερη μείωση των τοποθετήσεων σταθμισμένου κινδύνου στο τμήμα investment banking. «Η απόδοσή μας κατά το πρώτο τρίμηνο δείχνει τι μπορεί να πετύχει το επιχειρηματικό μας μοντέλο και υπογραμμίζει την ισχύ του πελατολογίου που έχουμε χτίσει με την πάροδο των χρόνων» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v