Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Διαψεύδει για "σχέδιο Μάρσαλ" 200 δισ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα ότι προετοιμάζει ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για την ανάπτυξη στην Ε.Ε., που θα κινητοποιούσε 200 δισ. ευρώ, ανακοινώνοντας πως οι αριθμοί της "Ελ Παΐς" δεν έχουν καμιά βάση.

Κομισιόν: Διαψεύδει για σχέδιο Μάρσαλ 200 δισ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα ότι προετοιμάζει ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για την ανάπτυξη στην Ε.Ε., που θα κινητοποιούσε 200 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοινώνοντας πως οι αριθμοί που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα "Ελ Παΐς" δεν έχουν καμιά βάση.

"Οι αριθμοί που αναφέρθηκαν δεν βασίζονται σε καμιά πραγματικότητα", δήλωσε η Πία Αρενκίλντε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς" αναφέρθηκε χθες Κυριακή σε ένα είδος "Σχεδίου Μάρσαλ" σε ευρωπαϊκή κλίμακα, που θα μπορούσε να κινητοποιήσει ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις 200 δισ. ευρώ για προγράμματα υποδομής, τις ανανεώσιμες ενέργειες και τις τεχνολογίες αιχμής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει πολλές θέματα που ήδη συζητούνται εδώ και πολλούς μήνες από τους Ευρωπαίους: μεγάλα ευρωπαϊκά δάνεια (τα "project bonds"), έναν αυξημένο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενός ταμείου το οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βασίζεται στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο