Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Επαφές με επενδυτικές τράπεζες

Η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει ξεκινήσει συζητήσεις με επενδυτικές τράπεζες για τη δημιουργία μιας "bad bank". Oι UBS, Goldman Sachs και Credit Suisse περιλαμβάνονται στους συμβούλους της Ισπανίας.

Ισπανία: Επαφές με επενδυτικές τράπεζες
Η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει ξεκινήσει συζητήσεις με επενδυτικές τράπεζες για την αναζήτηση λύσεων στο επίμαχο πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών, ανέφεραν στο Reuters καλά πληροφορημένες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει χρήματα από την ΕΕ και το ΔΝΤ για την διάσωση των τραπεζών της, ενώ πριν από λίγες μέρες η κεντρική τράπεζα της χώρας ανέφερε ότι εξετάζει τη δημιουργία μιας "bad bank".

Ανάμεσα στις επενδυτικές τράπεζες που προσφέρουν τις συμβουλές τους στην Ισπανία, περιλαμβάνονται η UBS, η Goldman Sachs και η Credit Suisse, οι οποίες είχαν συμμετάσχει στις συζητήσεις για το μηχανισμό διάσωσης των ιρλανδικών τραπεζών (NAMA) και την ελληνική αναδιάρθρωση.

"Ανταλλάσσουν ιδέες και ενθαρρύνονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να το κάνουν" δήλωσε στο Reuters ο Pierre – Yves Bonnet της Societe Generale.

"Αλλά είναι μια πολιτική απόφαση, καθώς είχαν υποτιμήσει εξαρχής τις απαραίτητες απομειώσεις" πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v