Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa: Περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας

Η Lufthansa ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 381 εκατ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 273 εκατ. ευρώ. Πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας με περικοπή του 3% του εργατικού δυναμικού. Δριμύ κατηγορώ στις κυβερνήσεις.

Lufthansa: Περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας
Σε περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Lufthansa καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αποδεικνύονται δυσμενέστερα των εκτιμήσεων με τη γερμανική αεροπορική να μπαίνει βαθιά στο κόκκινο. Συγκεκριμένα, η Lufthansa ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 381 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων στα 273 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Christoph Franz απέδωσε τις ζημίες στο υψηλότερο κόστος των καυσίμων, δηλώνοντας ωστόσο ότι «η υψηλότερη φορολογία και οι χρεώσεις έχουν προκαλέσει σημαντική ζημία στα αποτελέσματά μας… Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρις ότου οι πολιτικοί αναγνωρίζουν τη ζημιά που προκαλεί η μονομερής φορολόγηση και οι χρεώσεις στην αεροπλοΐα και στη φήμη της Ευρώπης ως περιοχής φιλικής προς τις επιχειρήσεις».

Η Lufthansa προχωρά παράλλληλα, σε 3.500 περικοπές θέσεων απασχόλησης που αντιστοιχεί στο 3% του εργατικού της δυναμικού, στο πλαίσιο μείωσης του κόστους λειτουργίας κατά 1,5 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Παρά ταύτα, η διοίκηση της αεροπορικής εμμένει στους αρχικούς στόχους για το 2012 για δημιουργία λειτουργικών κερδών «κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ». Η διοίκηση της Lufthansa παραδέχθηκε ότι η αβεβαιότητα στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη για το ύψος της ζήτησης, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v