Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλασιασμό κερδών για το 2012 βλέπει η Toyota

Η διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας δηλώνει ότι όλα τα προβλήματα στην παραγωγή από τις φυσικές καταστροφές του 2011 λύθηκαν. Προβλέπει αύξηση της ζήτησης για οχήματα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Διπλασιασμό κερδών για το 2012 βλέπει η Toyota
Διπλασιασμό κερδών στα 760 δισ. γεν (9,5 δισ. δολ) προβλέπει η Toyota Motor για την οικονομική της χρήση που ξεκίνησε την 1η Απριλίου.

Συγκεκριμένα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δηλώνει ότι ανακάμπτει η παραγωγή της μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές κατά το 2011. Για την οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, η Toyota Motor ανακοίνωσε κέρδη στα 283 δισ. γεν, που είναι κατά 31% χαμηλότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Η διοίκηση της εταιρείας όμως, επισημαίνει πως τα αποτελέσματα του 2011επηρεάστηκαν από το καταστροφικό τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, όπως και τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη που συντέλεσαν στη μείωση της παραγωγής κατά 400.000 οχήματα. Τονίζει επίσης ότι τα θέματα παραγωγής έχουν πλέον ξεπεραστεί ενώ παράλληλα, εκτιμά ότι θα ευνοηθεί από την προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης για οχήματα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v