ING: Θα αναδιαπραγματευτεί την συμφωνία με ΕΕ

Η ING, που έλαβε κρατική βοήθεια 10 δισ. ευρώ κατά την διάρκεια της κρίσης, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει αναδιαπραγμάτευση της αναδιοργάνωσης που είχε συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ING: Θα αναδιαπραγματευτεί την συμφωνία με ΕΕ
Ο ασφαλιστικός τραπεζικός και ασφαλιστικός κολοσσός ING, που έλαβε κρατική βοήθεια 10 δισ. ευρώ κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει αναδιαπραγμάτευση της αναδιοργάνωσης που είχε συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μπορέσει να λάβει τα κεφάλαια βοήθειας.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ING θα είναι να κάνει λιγότερες εκποιήσεις και, όπως εκτιμούν αναλυτές, ενδεχομένως να μην υποχρεωθεί να πουλήσει τεην ολλανδική τραπεζική μονάδα της, WestlandUtrecht.

Τον Μάρτιο η ING κέρδισε δικαστικό αγώνα με την ετυμηγορία ότι η Κομισιόν, ως ρυθμιστής κρατικής βοήθειας, δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η ING κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα από την βοήθεια που έλαβε από το ολλανδικό κράτος.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει συνομιλιες με την ολλανδική κυβέρνηση και σύντομα θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Κομισιόν, η οποία προτίθεται να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ING «θα μπορούσε να συμφωνήσει πρόωρη αποπληρωμή του ολλανδικού κράτους με μικρότερη προμήθεια ή περισσότερο χρόνο αποεπένδυσης ενεργητικών της.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v