Ήττα Μέρκελ στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, υπέστη μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές. Κατέγραψε το χειρότερο αποτέλεσμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήττα Μέρκελ στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, υπέστη μεγάλη ήττα σήμερα στις περιφερειακές εκλογές στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, όπως δείχνουν δύο exit polls.

Σύμφωνα με τα exit polls των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF, οι βασικοί αντίπαλοι της Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κέρδισαν το 38% - 39% των ψήφων διασφαλίζοντας τον έλεγχο της περιφερειακής βουλής της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας σε συνεργασία με τους Πράσινους, που κέρδισαν το 12% των ψήφων.

Το CDU φαίνεται να κερδίζει μόλις το 26% των ψήφων, το χειρότερο ποσοστό που σημειώνει το κόμμα στο κρατίδιο αυτό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2010 οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν κερδίσει σχεδόν 35%.

Εξάλλου οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), το κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, φαίνεται πως καταφέρνει να μπει στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι σχημάτιζαν στο κρατίδιο αυτό μια κυβέρνηση μειοψηφίας με επικεφαλής την Χανελόρε Κραφτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v