Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλάδος ελαίας από τον Almunia στην Google

Ο Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού δίνει στη Google μερικές εβδομάδες διορία ώστε να παρουσιάσει προτάσεις για τη διευθέτηση της πολύκροτης υπόθεσης. Υπάρχουν 16 καταγγελίες για χειραγώγηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Κλάδος ελαίας από τον Almunia στην Google
Κλάδο ελαίας τείνει ο Joaguin Almunia στην Google ως προς την γνωστή υπόθεση της χειραγώγησης των αγορών από την μεγαλύτερη εταιρεία αναζήτησης στο διαδίκτυο. Ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού ζήτησε από τη Google να παρουσιάσει «εντός εβδομάδων» προτάσεις για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι η Κομισιόν έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον της Google από το Νοέμβριο του 2010 και πως συνολικά υπάρχουν 16 προσφυγές εναντίον της εταιρείας η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την ισχύ της στον τομέα της αναζήτησης, ώστε να προωθεί δικές της επιχειρηματικές δραστηριότητες εναντίον των αντιπάλων. Ανάμεσα στους κατηγόρους της Google περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα όπως η Microsoft ,αλλά και διαδικτυακές ταξιδιωτικές εταιρίες όπως η TripAdvisor.

«Πιστεύω ότι αυτές οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές θα ευνοηθούν εάν επιλυθεί γρήγορα αυτό το θέμα ανταγωνισμού. Η ταχεία ανάκτηση του ανταγωνισμού είναι προς όφελος των χρηστών» δήλωσε ο κ. Almunia και συμπλήρωσε: «Η Google μου έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την προθυμία της να συζητήσει τις όποιες ανησυχίες οπυ μπορεί να έχει η Κομισιόν ως προς την διαφημιστικές της ενέργειες. Για αυτό δίνω σήμερα στη Google την ευκαιρία να διατυπώσει προτάσεις που θα απευθύνονται σε αυτές τις ανησυχίες που έχουμε αναγνωρίσει».

Ο κ. Almunia δήλωσε πως εάν οι όποιες προτάσεις της Google θα πρέπει να κριθούν επαρκείς από την Κομισιόν και περάσουν το τεστ της αγοράς, τότε θα αποσυρθούν και οι κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v