Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίγυπτος: Επενδυτικές εκροές 482 εκατ. δολ. πέρσι

Οι ξένες επιχειρήσεις περιμένουν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο, από τις οποίες ελπίζουν να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση που θα «ξεκλειδώσει» τις δυνατότητες του αραβικού έθνους.

Αίγυπτος: Επενδυτικές εκροές 482 εκατ. δολ. πέρσι
Μετά από ένα έτος με περιοδικά ξεσπάσματα βίας και οικονομικής αναταραχής, οι ξένες επιχειρήσεις περιμένουν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο, από τις οποίες ελπίζουν να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση η οποία θα «ξεκλειδώσει» τις δυνατότητες του αραβικού έθνους.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε δύο ημερες μέσα στην εβδομάδα και πιθανόν να υπάρξει β΄ γύρος τον επόμενο μήνα.
 
Οι επενδύσεις βούλιαξαν εξαιτίας της επανάστασης στις αρχές του περασμένου έτους και οι επιχειρήσεις δημιούργησαν εκροές 482 εκατ. δολ. από την χώρα το 2011, σε μια δραματική αντίθεση σε σύγκριση με εισροές 6,4 δισ. δολ. που είχαν γίνει το 2010.

Στους σημαντικότερους υποψήφιους για τις εκλογές περιλαμβάνονται δύο Ισλαμιστές, οι Abdel Moneim Aboul Fotouh και Mohamed Morsi και δύο πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος Mubarak, οι Ahmed Shafiq και Amr Moussa.

Όλοι δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του οικονομικού μοντέλου της ελεύθερης αγοράς και ότι θα εργαστούν για να προβάλουν τις ξένες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v