Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις fast track στην Κίνα

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο κινεζικός Τύπος, η κυβέρνηση του Πεκίνου θα επισπεύσει έργα υποδομών που είχαν οριστεί για το τέλος του χρόνου ή ακόμη και για το 2013 προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομία.

Επενδύσεις fast track στην Κίνα
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η κρατικά υποστηριζόμενη εφημερίδα China Securities Journal, η Κίνα θα επιβάλει διαδικασία fast track σε έργα υποδομών ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία.

Τα απογοητευτικά στοιχεία του Απριλίου, οδηγούν τους αναλυτές στο συμπέρασμα πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδεύει στο έκτο συνεχές τρίμηνο επιβράδυνσης. Προ ημερών, ο πρωθυπουργός Wen Jiabao εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να ακολουθήσει εμπράκτως αναπτυξιακή πολιτική. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πρόδρομη δημοσιονομική πολιτική και συνετή νομισματική πολιτική δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη διατήρηση της ανάπτυξης» δήλωσε.

Το δημοσίευμα της China Securities Journal, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πως συζητείται το ενδεχόμενο να επισπευσθούν έργα που είχαν οριστεί για το τέλος του έτους ή ακόμη και για το 2013. «Αυτή θα ήταν η πρώτο απτή απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός Wen εννοεί αυτά που λέει» αναφέρει ο Darius Kowalczyk, της Credit Agricole – CIB στο Χονγκ Κονγκ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο