FB: H M.S. μείωσε τις εκτιμήσεις λίγο πριν το IPO

Προβληματισμό προκαλεί η κίνηση της M.Stanley, να προχωρήσει σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα έσοδα του Facebook λίγο πριν την δημόσια εγγραφή του, δεδομένου μάλιστα ότι η τράπεζα είναι ο κυριότερος ανάδοχος του IPO.

FB: H M.S. μείωσε τις εκτιμήσεις λίγο πριν το IPO
Προβληματισμό στην αγορά έχει προκαλέσει η κίνηση της Morgan Stanley, να προχωρήσει σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα έσοδα του Facebook λίγο πριν την δημόσια εγγραφή του, δεδομένου μάλιστα ότι η τράπεζα είναι ο κυριότερος ανάδοχος του IPO.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ξαφνική προειδοποίηση λίγο πριν το IPO και ενώ πραγματοποιούνταν το roadshow, σοκάρισε αρκετούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν η κίνηση της Morgan Stanley να συνέβαλε στις ισχνές επιδόσεις των μετοχών του Facebook, οι οποίες στην δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσής τους «βούτηξαν» 10% κάτω από την τιμή της δημόσιας εγγραφής.

Η αλλαγή στις εκτιμήσεις της Morgan Stanley έγινε μετά την τροποποίηση που κατέθεσε το Facebook στην SEC, στην οποία εξέφραζε επιφυλάξεις αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων λόγω μιας ταχείας στροφής των χρηστών προς κινητές συσκευές. Μέχρι σήμερα οι διαφημίσεις σε κινητές συσκευές είναι λιγότερο προσοδοφόρες σε σχέση με τις διαφημίσεις σε desktops.

«Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του roadshow – δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο τα τελευταία δέκα χρόνια», δήλωσε πηγή από εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων, που έλαβε ενημέρωση από την Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους μετά την τροποποίηση από την πλευρά του Facebook προχώρησαν και οι JPMorgan Chase και Goldman Sachs, οι οποίες είναι επίσης ανάδοχοι του IPO, με μικρότερο όμως ρόλο από αυτόν της Morgan Stanley.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ ο Scott Devitt, ο αναλυτής που έκανε την αναθεώρηση, δεν έχει απαντήσει. Κανένα σχόλιο δεν δέχθηκαν να κάνουν οι JPMorgan και Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v