Γερμανία: Δεν αλλάζουμε στάση για το ευρωομόλογο

H Angela Merkel δηλώνει ότι απέχουμε πολύ από τη δημοσιονομική ενοποίηση της που είναι προϋπόθεση. Γερμανός αξιωματούχος, τονίζει ότι το Βερολίνο δεν αλλάζει στάση και πως το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί στη σύνοδο της ΕΕ.

Γερμανία: Δεν αλλάζουμε στάση για το ευρωομόλογο
Μία ημέρα πριν ξεκινήσει η άτυπη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την οποία έχουν δημιουργηθεί αρκετές προσδοκίες, το Βερολίνο ξεκαθαρίζει με κάθε τρόπο ότι δεν τίθεται θέμα ευρωομολόγων.

Η ίδια η Angela Merkel μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στο Βερολίνο δήλωσε πως η Ευρώπη απέχει ακόμη πολύ από τον σχηματισμό δημοσιονομικής ένωσης που είναι προϋπόθεση για την έκδοση κοινών ομολόγων, όπως προτείνει ο Francois Hollande. Επανέλαβε μάλιστα, ότι ανάπτυξη και δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι αντιφατικές έννοιες.

«Το ευρωομόλογο δεν είναι η λύση» δήλωσε επίσης ανώτατος αξιωματούχος της Γερμανίας που μίλησε ανώνυμα στο Reuters και συμπλήρωσε: «Το Βερολίνο δεν θα αλλάξει την στάση του παρά τις πιέσεις από τη Γαλλία και όχι μόνο».

Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν θεωρεί μάλιστα ότι το θέμα πρέπει να περιληφθεί στη συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητηθεί η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης όπως η Ελλάδα ή η Ισπανία, ούτε για εξερεύνηση νέων τρόπων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v