Morgan Stanley: Πρόσθετο κέρδος 100 εκατ.$ από FB

Η Morgan Stanley και άλλοι ανάδοχοι έβγαλαν κέρδος περίπου 100 εκατ. δολάρια σταθεροποιώντας την μετοχή του Facebook από την Παρασκευή που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του τίτλου.

Morgan Stanley: Πρόσθετο κέρδος 100 εκατ.$ από FB
Η Morgan Stanley και άλλοι ανάδοχοι έβγαλαν κέρδος περίπου 100 εκατ. δολάρια από την προσπάθεια σταθεροποίησης της μετοχής του Facebook από την Παρασκευή που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του τίτλου, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Η χρηματιστηριακή εισαγωγή του Facebook, είχε διαφημιστεί ως η «στέψη» της επιχείρησης η οποία έχει αναδειχθεί σε επιχειρηματικό και πολιτιστικό φαινόμενο, αλλά κατέληξε τελικά σε νομικό δαίδαλο και φιάσκο δημοσίων σχέσεων για την εταιρία και τον κορυφαίο ανάδοχό της, την Morgan Stanley.

Ως κορυφαίος ανάδοχος όμως, η Morgan Stanley, θα πάρει μεγάλο κομμάτι από τα κέρδη που προέκυψαν από την προσπάθεια σταθεροποίησης της μετοχής. Αυτά τα κέρδη είναι πρόσθετα στα εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες που έλαβαν οι ανάδοχοι.

Οι ανάδοχοι έβγαλαν τα περισσότερα κέρδη από τις συναλλαγές της Δευτέρας, όταν αγόρασαν μετοχές κάτω από τα 38 δολ. που ήταν η τιμή εισαγωγής του τίτλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Η Morgan Stanley ήταν υπεύθυνη για το overallotment περίπου 63 εκατ. μετοχών που θα χρησιμοποιoύνταν για να υποστηριχθεί η τιμή της μετοχής. Οι ανάδοχοι έχουν δικαίωμα (option) να αγοράσουν την υπερ-κατανομή των μετοχών με έκπτωση από την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v