Σε αρνητικό ρεκόρ τα γαλλικά yields (2,42%)

Τα 10ετή ομόλογα της Γαλλίας ενισχύθηκαν, πιέζοντας τα επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας, καθώς οι επενδυτές αναζητούν «καταφύγια» στην κρίση χρεών με εναλλακτικές λύσεις από τα γερμανικά Bunds.

Σε αρνητικό ρεκόρ τα γαλλικά yields (2,42%)
Τα 10ετή ομόλογα της Γαλλίας ενισχύθηκαν, πιέζοντας τα επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας, καθώς οι επενδυτές αναζητούν «καταφύγια» στην κρίση χρεών και εναλλακτικές λύσεις από τα γερμανικά Bunds.

Τα στατιστικά στοιχεία που έδειξαν σήμερα βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Γαλλία, ενθάρρυναν τις επενδυτικές κινήσεις.

Τα γαλλικά κρατικά ομόλογα απολαμβάνουν το μεγαλύτερο διάστημα κερδών από το 2008, ειδικά μετά το δημοσίευμα της Le Parisien που αναφέρει ότι η κυβέρνηση ίσως αυξήσει το όριο του αφορολόγητου στους αποταμιευτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, γεγονός που αναμένεται να δώσει τόνωση στις τράπεζες.

Στο πλαίσιο των ελπίδων εξεύρεσης κάποιων λύσεων στην κρίση χρεών, που τονώθηκαν σήμερα με τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Mario Monti ότι ίσως πείσει την Γερμανία να υποστηρίξει την έκδοση κοινών ομολόγων, τα γερμανικά 30ετή ομόλογα εμφανίζουν πτώση στην συνεδρίαση (οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως των επιτοκίων), ενώ τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα ενισχύονται.

Το επιτόκιο στο 10ετές γαλλικό ομόλογο υποχώρησε 8 μονάδες βάσης στο 2,46% το πρωί στο Λονδίνο, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά έως το ιστορικό χαμηλό του 2,422%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v