M. Monti: Μην ταπεινώνετε την Ελλάδα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα πείσει την Angela Merkel για το ευρωομόλογο και τονίζει ότι οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων από την Αθήνα είναι μη ρεαλιστικές και ενίοτε ταπεινωτικές.

M. Monti: Μην ταπεινώνετε την Ελλάδα
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο των Βρυξελλών τάχθηκε υπέρ της έκδοσης κοινών ευρωομολόγων, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti, προσθέτοντας ότι η Ιταλία «έχει τη δυνατότητα να πείσει και τη Γερμανία να στηρίξει το κοινό καλό».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι πιστεύει πως «δεν απέχει η στιγμή όπου τα ευρωομόλογα θα γίνουν πραγματικότητα», ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων του από την Αθήνα είναι μη ρεαλιστικές.

«Τα πάντα μπορεί να συμβούν, αλλά νομίζω πως το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι το πιο θετικό για την Ελλάδα και για όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη πρέπει να μάθει πώς να μη ζητά πάρα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα». Πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητούνται από την Ελλάδα χρειάζεται μία γενιά για να υλοποιηθούν.

«Η Ελλάδα έχασε την εθνική της κυριαρχία, λειτουργεί υπό τις εντολές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το να έχεις άλλους να σου λένε 'να τα λεφτά, αλλά εγώ αποφασίζω' πρέπει να είναι τρομερή ταπείνωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v