Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Ιταλοί ανακυκλώνουν τα οικογενειακά χρυσαφικά

Η Ιταλία προβλέπεται να γίνει κορυφαία στην προσφορά ανακυκλωμένου μετάλλου μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση και οι υψηλές τιμές ωθούν τους Ιταλούς να πωλήσουν τα οικογενειακά κοσμήματα.

Οι Ιταλοί ανακυκλώνουν τα οικογενειακά χρυσαφικά
Η Ιταλία, η μεγαλύτερη χώρα κατασκευής χρυσών κοσμημάτων στην Ευρώπη, προβλέπεται να γίνει κορυφαία στην προσφορά ανακυκλωμένου μετάλλου μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση και οι υψηλές τιμές ωθούν τους Ιταλούς να πωλήσουν τα οικογενειακά τους κοσμήματα.

Το 2011 η Ιταλία έγινε η 3η μεγαλύτερη πηγή scrap χρυσού, διαθέτοντας 116,5 τόνους ανακυκλωμένου μετάλλου, μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα. Το 2012 αναμένεται να διαθέσει ανάλογα μεγέθη.

Πέρσι, η προσφορά χρυσού από την Ιταλία, που δεν κάνει καθόλου εξορύξεις, ξεπέρασε εκείνη της Ινδονησίας, που είναι η 7η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού και εξόρυξε 11 τόνους το 2011, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η ζήτηση χρυσού έχει αυξηθεί 11% τα τελευταία χρόνια κι έφτασε στους 4.486 τόνους το 2011, ενώ η παραγωγή από τα ορυχεία έχει αυξηθεί μόνο 7% από το 2002 στους 2.818 τόνους πέρσι.

Στην ίδια περίοδο, η ανακύκλωση χρυσού σχεδόν διπλασιάστηκε στους 1.661 τόνους και αντιστοιχούσε στο 37% της συνολικής προσφοράς χρυσού. Η ανακύκλωση είναι φιλικότερη προς το περιβάλλον και φθηνότερη από την εξόρυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v