Χριστόφιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσωσης

Ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί η χώρα του σε πρόγραμμα στήριξης της Ε.Ε., σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρείται κάτι δεδομένο.

Χριστόφιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσωσης
Ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί η χώρα του σε πρόγραμμα στήριξης της Ε.Ε., σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να θεωρείται κάτι δεδομένο.

"Δεν το παίρνω ως δεδομένο ότι θα διαπραγματευτούμε την είσοδο στο μηχανισμό στήριξης, αλλά δεν θέλω να το αποκλείσω και τελείως" σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Χριστόφιας άφησε να εννοηθεί ότι οποιαδήποτε βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό τομέα.

"Υπάρχουν μηχανισμοί και μηχανισμοί. Υπάρχει μηχανισμός στήριξης για τις τράπεζες, που δεν έχει σχέση με ότι συνέβη στην Ελλάδα" πρόσθεσε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε θα έχει χαοτικές επιπτώσεις για το μπλοκ των 17.

"Είναι κάτι που ελπίζω να μη συμβεί" τόνισε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v