Γερμανία και Ε.Ε. χαιρετίζουν το ιρλανδικό "ναι"

Την θετικό ψήφο των Ιρλανδών στο δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο χαιρέτισε η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας και της Ε.Ε.

Γερμανία και Ε.Ε. χαιρετίζουν το ιρλανδικό ναι
Η στήριξη των Ιρλανδών στο δημοσιονομικό σύμφωνο αξίζει "ειδική μνεία και σεβασμό" δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενισχύει τη σταθερότητα στην ευρωζώνη.

"To αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενισχύει την κοινή πορεία της ευρωζώνης προς τη δημιουργία μιας νέας, μακροχρόνιας ένωσης σταθερότητας. Η μακροχρόνια σταθεροποίηση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από κοινή προσπάθεια και όχι εν μια νυκτί" ανέφερε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσθεσε από την πλευρά του ότι "μετά το ιρλανδικό «ναι», πρέπει εμείς οι Γερμανοί να επιταχύνουμε την εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας".

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ.Β. Ρομπούι καλωσόρισε την ψήφο των Ιρλανδών, λέγοντας ότι ο "ιρλανδικός λαός εξέφρασε την υποστήριξη του και τη δέσμευση του στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάκαμψη και τη σταθερότητα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v