Merkel: Θέλει εποπτική αρχή για τις τράπεζες

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι θα συζητήσει σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οργανισμού που θα επιβλέπει τις μεγάλες τράπεζες.

Merkel: Θέλει εποπτική αρχή για τις τράπεζες
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι θα συζητήσει σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οργανισμού που θα επιβλέπει τις μεγάλες τράπεζες, ανακοίνωσε η καγκελάριος.

Στην ανακοίνωσή της, η οποία έγινε πριν την έναρξη των συζητήσεων, η κ. Merkel ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί χρειάζεται να έχουν μεγαλύτερες εξουσίες, διαφορετικά η νομισματική ένωση δεν θα είναι αποτελεσματική.

«Θα μιλήσουμε αναφορικά με το σε ποιόν βαθμό χρειάζεται να θέσουμε συστημικές τράπεζες υπό μια συγκεκριμένη ευρωπαϊκή εποπτική αρχή», σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτός είναι ένας μεσοπρόθεσμος στόχος.

«Ο κόσμος θέλει να ξέρει πως αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ένωση που θα συνοδεύει την νομισματική ένωση, και πρέπει να δώσουμε απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα στο ορατό μέλλον», τόνισε.

Ο κ. Barroso ζήτησε να υπάρξει μια δομημένη προσέγγιση στην συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει μια «τραπεζική ένωση».

«Ορισμένα στοιχεία αυτής της τραπεζικής ένωσης θα είναι η πιο ενοποιημένη δημοσιονομική εποπτεία και οι πιο ενοποιημένες εγγυήσεις καταθέσεων. Είναι σημαντικό να έχουμε αυτό το μακροπρόθεσμο όραμα για περισσότερη Ευρώπη», δήλωσε.

Η συνάντηση των δυο πραγματοποιείται προκειμένου να προετοιμαστεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v