Stern: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν να φύγει η Ελλάδα

Οι μισοί σχεδόν Γερμανοί θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ σύμφωνα με έρευνα και η πλειοψηφία υποστηρίζει Angela Merkel που επιμένει ότι η χώρα απ’όπου ξεκίνησε η κρίση χρεών, οφείλει να επιμείνει στην λιτότητα.

Stern: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν να φύγει η Ελλάδα
Οι μισοί σχεδόν Γερμανοί θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ σύμφωνα με έρευνα και η πλειοψηφία υποστηρίζει την καγκελάριο Angela Merkel που επιμένει ότι η χώρα απ’όπου ξεκίνησε η κρίση χρεών, οφείλει να επιμείνει στην λιτότητα.

Από την έρευνα που διενήργησε το Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern, προκύπτει ότι το 49% των Γερμανών δηλώνουν ότι θα υποδέχονταν θετικά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το 39% επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Το 62% των Γερμανών δηλώνουν ότι η κα Merkel οφείλει να επιμείνει πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα λιτότητας, ενώ το 59% δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί οι Έλληνες είναι αντίθετοι σε περικοπές προϋπολογισμού.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η φινλανδική εταιρεία Think If Laboratories, η πλειοψηφία των Φινλανδών θέλει η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδει το AFP, το 56% των 1.819 Φινλανδών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, ενώ το 21% απάντησε αρνητικά. Το 23% δήλωσαν αναποφάσιστοι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v