Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την τουρκική Denizbank εξαγοράζει η Sberbank

Την εξαγορά της Denizbank, της θυγατρικής της Dexia στην Τουρκία, ανακοίνωσε η ρωσική Sberbank έναντι 3,6 δισ. δολ. Είναι η  μεγαλύτερη εξαγορά από κρατικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό της Ρωσίας.

Την τουρκική Denizbank εξαγοράζει η Sberbank
Την εξαγορά της Denizbank, της θυγατρικής της Dexia στην Τουρκία, ανακοίνωσε η ρωσική Sberbank έναντι 3,6 δισ. δολ. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά deals για το 2012.

Επίσης "πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά από κρατικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό της Ρωσίας, γεγονός που δείχνει πως το Κρεμλίνο επωφελείται από την αστάθεια στις ευρωπαϊκές αγορές για να προχωρήσει σε επεκτατικές κινήσεις", σχολιάζουν οι Financial Times.

Η Dexia, η μητρική εταιρία της Denizbank και το πρώτο "θύμα" της ευρωπαϊκής κρίσης από τον τραπεζικό κλάδο, βρίσκεται σε διαδικασία ρευστοποίησης πολλών στοιχείων του ενεργητικού της, αφού οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διάσπασή της. Από την άλλη πλευρά, η ρωσική Sberbank δείχνει -προς το παρόν τουλάχιστον- αλώβητη από την κρίση. Το 2011 κατέγραψε αύξηση κερδών κατά 74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v