Altafaj: Η Κύπρος δεν έχει ζητήσει στήριξη

Η Κύπρος δεν έχει ζητήσει στήριξη από την Ε.Ε. δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας παράλληλα πως οι αρχές της χώρας έχουν το δικαίωμα να εξετάσουν όλες τις εναλλακτικές τους επιλογές.

Altafaj: Η Κύπρος δεν έχει ζητήσει στήριξη
Η Κύπρος δεν έχει ζητήσει στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας παράλληλα πως οι αρχές της χώρας έχουν το δικαίωμα να εξετάσουν όλες τις εναλλακτικές τους επιλογές.

«Η Κύπρος δεν έχει υποβάλει κανενός είδους αίτημα για ευρωπαϊκή στήριξη», δήλωσε ο Amadeu Altafaj και συμπλήρωσε: «Δεν θα σχολιάσω τις αποφάσεις των κυπριακών αρχών… Μπορούν να έχουν διάλογο με όλους τους εταίρους τους».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή δήλωσε ότι η Κύπρος εξετάζει και άλλες επιλογές από τον δρόμο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ενώ φαίνεται πως ελέγχει και το ενδεχόμενο δανεισμού από τη Ρωσία.

«Η Κύπρος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές ανισορροπίες, όχι μόνο στον χρηματοοικονομικό της κλάδο» έσπευσε να επισημάνει ο Α. Altafaj, τονίζοντας ότι το θέμα είναι επείγον «λόγω της πολύ μεγάλης έκθεσης του κυπριακού τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου σημείωσε πως Ισπανία και Κύπρος δεν έχουν καταθέσει αίτημα βοήθειας.

Ρωσία: Δεν μας έχει ζητήσει βοήθεια η Κύπρος

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δεν έχει λάβει αίτημα από την Κύπρο για την παροχή οικονομικής στήριξης, ανακοίνωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, μεταδίδει το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v