Fed:Προσδοκίες για επέκταση του "Operation Twist"

Στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή των αγορών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, η πλειονότητα των αναλυτών βλέπει επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης πέραν των 400 δισ. δολ.

Fed:Προσδοκίες για επέκταση του Operation Twist
Στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή επενδυτών και αναλυτών καθώς η ισχυρή πλειονότητα εκτιμά ότι θα υπάρξει σήμερα ανακοίνωση για κάποια μορφή ποσοτικής χαλάρωσης, πέραν των 400 δισ. δολ. που έχουν ήδη διοχτευθεί στην αγορά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα επεκταθεί για μερικούς μήνες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Twist». Το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το πρόγραμμα θα παραταθεί καθώς η Fed αναζητά τρόπους μείωσης του κόστους δανεισμού, αλλάζοντας τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της με τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας. Και η Barclays Capital προβλέπει ότι η Fed θα ανακοινώσει «παράταση της Επιχείρησης Twist, για μερικούς ακόμη μήνες».

Επισημαίνεται ότι το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης λήγει αυτόν το μήνα. Προς το παρόν, η Fed έχει μετακινήσει τοποθετήσεις 383 δισ. δολ. σε τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος των 400 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v