Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Σήμερα το επίσημο αίτημα για τα 100 δισ.

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για την Ισπανία. Προχωρά σε δημοπρασία ομολόγων με στόχο άντλησης 2 δισ. ευρώ. Καταθέτει τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο για τις τράπεζες. Αναμένεται και το επίσημο αίτημα για τα 100 δισ.

Ισπανία: Σήμερα το επίσημο αίτημα για τα 100 δισ.
Στη Μαδρίτη στρέφεται και σήμερα η προσοχή των αγορών καθώς η Ισπανία προχωρά σε δημοπρασία ομολόγων, εν μέσω δυσμενούς περιβάλλοντος. Σήμερα επίσης αναμένεται να κοινοποιήσει τα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τράπεζές της και να ζητήσει επισήμως στήριξη από την Ε.Ε.

Στόχος από τη δημοπρασία ομολόγων είναι η άντληση 2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τίτλους λήξεως τα έτη 2014, 2015 και 2017 και οι αναλυτές προβλέπουν εκτίναξη του κόστους δανεισμού σε νέο ρεκόρ - από τότε όπου εισήχθη το ευρώ.

Αργότερα, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας θα κοινοποιήσει τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο που έχει γίνει στις τράπεζές της ως προς τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της φούσκας ακινήτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παράλληλα, το βράδυ η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει επισήμως το αίτημα για το πακέτο των 100 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v