Greenspan: "Σέρνεται" η οικονομία των ΗΠΑ

H οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς, δήλωσε στο Bloomberg o πρώην επικεφαλής της Fed, Αlan Greenspan, λέγοντας ότι προβλέπει περίοδο “στασιμότητας” της παγκόσμιας οικονομίας.

Greenspan: Σέρνεται η οικονομία των ΗΠΑ
H οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς, δήλωσε στο Bloomberg o πρώην επικεφαλής της Fed, Alan Greenspan, λέγοντας ότι προβλέπει περίοδο "στασιμότητας" της παγκόσμιας οικονομίας.

"Μου φαίνεται πολύ αργή" ανέφερε για την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας ο κ. Greenspan, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τον στεγαστικό τομέα.

Σε ερώτηση για την υπόθεση της JP Morgan και των ζημιών $ 2 δισ. που ανακοίνωσε στις 10 Μαϊου ο CEO της τράπεζας, Jamie Dimon, ο κ. Greenspan απάντησε ότι οι τράπεζες πρέπει να παίρνουν ρίσκα.

"Οι τραπεζίτες παίρνουν ρίσκα" και ως εκ τούτου "θα υπάρξουν αστοχίες" σημείωσε ο κ. Greenspan. "Θέλουμε τον τύπο της κουλτούρας που οι άνθρωποι αναλαμβάνουν ρίσκα, διαφορετικά οι καινοτομίες είναι πολύ λίγες" πρόσθεσε.

"Η δημιουργική καταστροφή είναι αυτό που βασικά κινεί μπροστά την οικονομία" είπε ο κ. Greenspan.

"Στους ανθρώπους μπορεί να μην αρέσει το κομμάτι της καταστροφής, αλλά αν δεν υπάρχει αυτό για την εξαφάνιση του άχρηστου κεφαλαίου δεν θα υπάρξει ανάπτυξη" υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v