FΤ: Διψήφιες αυξήσεις απολαβών για τραπεζίτες

Οι επιπτώσεις της κρίσης δεν έχουν γίνει αισθητές από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων καθώς είδαν τις απολαβές τους να αυξάνονται σε διψήφιο ποσοστό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2011.

FΤ: Διψήφιες αυξήσεις απολαβών για τραπεζίτες
Οι επιπτώσεις της κρίσης δεν έχουν γίνει αισθητές από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθώς είδαν τις απολαβές τους να αυξάνονται σε διψήφιο ποσοστό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2011. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μέση αύξηση στις απολαβές των κορυφαίων τραπεζιτών διαμορφώθηκε στο 11,9% το 2011, με το πακέτο αποδοχών να ανέρχεται στα 12,8 εκατ. δολάρια! 

Διψήφιες αυξήσεις απολαβών έλαβαν ακόμη και οι CEOs των JP Morgan και Citi, Jamie Dimon και Vikram Pandit αντίστοιχα, παρά τη σημαντική υποχώρηση τόσο στις τιμές των μετοχών όσο και στην κερδοφορία των τραπεζών τους, σημειώνουν οι F.T. 

Ο κ. Dimon, η φήμη του οποίου επλήγη από τις ζημίες - μαμούθ ύψους 2 δισ. δολαρίων από συναλλαγές, βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τους πλέον καλοπληρωμένους τραπεζίτες, ενώ το 2011 έλαβε 23,1 εκατ. δολάρια, πακέτο αυξημένο κατά 11% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Στα 20,1 εκατ. δολάρια ανέρχεται το πακέτο αποδοχών του Bob Diamond στην Barclays, ενώ ο Antonio Horta - Osorio, επικεφαλής στη Lloyds Group, έλαβε 15,7 εκατ. δολάρια πέρυσι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v