Ιταλία: Το επώδυνο σχέδιο αναδιοργάνωσης της MPS

Μαζικές απολύσεις, κλείσιμο υποκαταστημάτων και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Banca Monte dei Paschi di Siena. Μία ημέρα νωρίτερα ζήτησε κρατική στήριξη 2 δισ. ευρώ.

Ιταλία: Το επώδυνο σχέδιο αναδιοργάνωσης της MPS
Τα επώδυνα σχέδιά πλήρους αναδιοργάνωσης ανακοίνωσε η Banca Monte dei Paschi di Siena αφού ζήτησε κρατική βοήθεια ύψους 2 δισ. ευρώ. Το σχέδιο για την περίοδο 2012-2015 περιλαμβάνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ και 4.600 περικοπές θέσεων εργασίας, κλείσιμο υποκαταστημάτων και σημαντική μείωση του χαρτοφυλακίου της.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας και το παλαιότερο χρηματοπιστωτικό σύστημα στον κόσμο μία ημέρα νωρίτερα συμφωνήθηκε να πουλήσει ειδικά ομόλογα (γνωστά στην αγορά και ως ομόλογα Tremonti) στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας έναντι μέγιστου ποσού 2 δισ. ευρώ που επικύρωσε και η κυβέρνηση.

Το εργατικό δυναμικό της τράπεζας θα μειωθεί κατά 15%, ενώ θα κλείσει 400 υποκαταστήματα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από 10% του συνολικού δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v