Νέο deal $5,3 δισ. για την Bristol

Η εξαγορά της Amylin Pharmaceuticals Inc. είναι το δεύτερο deal της Bristol μέσα στο 2012 και το πέμπτο συνολικά για τον κλάδο. Ποιοι παράγοντες οδηγούν τις φαρμακευτικές στη λύση των εξαγορών.

Νέο deal $5,3 δισ. για την Bristol
Σε deal ύψους 5,3 δισ. δολ. προχωρά η φαρμακευτική Bristol-Myers Squibb εξαγοράζοντας την Amylin Pharmaceuticals Inc. που ειδικεύεται σε φάρμακα κατά του διαβήτη.

Η Bristol αποκτά μερίδιο αγοράς σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται σημαντικά και αποδεικνύει ότι η διάθεσή της για εξαγορές παραμένει κραταιή, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη επεκτατική της κίνηση μέσα σε ένα χρόνο. Οι αναλυτές αποδίδουν την επεκτατική στρατηγική της Bristol στο γεγονός ότι έληξε η πατέντα για το Plavix, το φάρμακο με τις καλύτερες πωλήσεις της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, τον προηγούμενο χρόνο έληξαν συνολικά πατέντες για φαρμακευτικά προϊόντα με ετήσιες πωλήσεις 34 δισ. δολ. γεγονός που αναγκάζει τους μεγάλους παίκτες του κλάδου να αναζητήσουν αλλού λύσεις για την αύξηση των πωλήσεών τους. Έτσι, το deal της Bristol είναι το πέμπτο μέσα στο 2012 με αξία μεγαλύτερη του 1 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v