RBS: Απέλυσε 4 traders για το σκάνδαλο Libor

Η Royal Bank of Scotland απέλυσε τέσσερις traders οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, σύμφωνα με αποκαλύψεις του πρακτορείου BBC.

RBS: Απέλυσε 4 traders για το σκάνδαλο Libor
Η Royal Bank of Scotland απέλυσε τέσσερις traders οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor, σύμφωνα με αποκαλύψεις του πρακτορείου BBC. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του πρακτορείου, οι απολύσεις έγιναν στα τέλη του περασμένου έτους.

Η RBS είναι μια από τις πολλές τράπεζες που τελούν υπό έρευνα για πιθανή συμμετοχή στο σκάνδαλο χειραγώγησης του βασικού διατραπεζικού δανειστικού επιτοκίου.

Η Barclays είναι η πρώτη τράπεζα η οποία καταδικάστηκε, την περασμένη εβδομάδα, για ψευδή αναφορά στοιχείων στον μηχανισμό καθορισμού του Libor και η καταδίκη αυτή έχει προκαλέσει χιονοστιβάδα επιπτώσεων στην ίδια την τράπεζα και το σύνολο του κλάδου.

Νωρίτερα, φημολογήθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Bob Diamond, που παραιτήθηκε,  είναι έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση, με καταγγελίες εναντίον αξιωματούχων της Τράπεζας της Αγγλίας και των εποπτικών αρχών.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί πλήρης κοινοβουλευτική έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v