Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουγγαρία: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές για επίμαχο νόμο

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε την Παρασκευή αλλαγές στον επίμαχο νόμο για την κεντρική τράπεζα της χώρας. Ανοίγει ο δρόμος για συζητήσεις ΔΝΤ. Απαραίτητη η συμφωνία δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ουγγαρία: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές για επίμαχο νόμο
Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε την Παρασκευή αλλαγές στον επίμαχο νόμο για την κεντρική τράπεζα της χώρας, μεταδίδει το Reuters.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ και την Ε.Ε, οι οποίες είχαν διακοπεί εξαιτίας του νόμου που σύμφωνα με την Κομισιόν παραβίαζε την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban δήλωσε σε δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι συζητήσεις με το ΔΝΤ μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή.

Υποστήριξε ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Ούγγρων πιστεύουν ότι η χώρα χρειάζεται τη συμφωνία του ΔΝΤ για να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή.

"Χρειαζόμαστε μια συμφωνία με το ΔΝΤ, ώστε να αντλήσουμε τα κεφάλαια και τα δάνεια με πιο μικρό κόστος. Οπότε τα δάνεια του ΔΝΤ είναι απαραίτητα για να βελτιωθεί η θέση μας" σημείωσε ο κ. Orban.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v