ΑΙΒ: Προχωρά σε κλείσιμο υποκαταστημάτων

Η Allied Irish Banks θα προχωρήσει στο κλείσιμο υποκαταστημάτων στην Ιρλανδία, μετά την ανακοίνωση για περικοπές σε θέσεις εργασίας και μισθούς. Σε εξέλιξη η διαδικασία περικοπής μισθών και θέσεων εργασίας.

ΑΙΒ: Προχωρά σε κλείσιμο υποκαταστημάτων
Η Allied Irish Banks θα προχωρήσει στο κλείσιμο υποκαταστημάτων στην Ιρλανδία, μετά την ανακοίνωση για περικοπές σε θέσεις εργασίας και μισθούς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των υποκαταστημάτων που θα κλείσουν, αλλά ανέφερε ότι πολλές από τις υπηρεσίες της θα μεταφερθούν σε τοπικά ταχυδρομεία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η AIB κρατικοποιήθηκε και βρίσκεται ήδη σε διαδικασία περικοπής 2.000 θέσεων εργασίας και μείωσης των μισθών κατά 15%.

"Το δίκτυο διανομής μας θα ενισχυθεί από τη νέα πρωτοβουλία An Post. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των υποκαταστημάτων θα μειωθεί ως μέρος της προσπάθειας να περιοριστεί το κόστος" ανέφερε η τράπεζα σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters.

"Πρέπει να κάνουμε βήματα που θα διασφαλίσουν ότι η AIB δεν θα είναι εξαρτημένη από τη βοήθεια του κράτους και ότι θα είναι μια τράπεζα που θα χρηματοδοτείται από τις καταθέσεις της" αναφέρει στο έγγραφο ο CEO, David Duffy.

"Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μετάβαση και να προσελκύσουμε νέους επενδυτές, που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε κεφάλαια στους μετόχους μας και τους φορολογούμενους" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v