Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rajoy: Νέα μέτρα λιτότητας με αύξηση ΦΠΑ στο 21%

Το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που έχει στόχο την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού της Ισπανίας παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή.

Rajoy: Νέα μέτρα λιτότητας με αύξηση ΦΠΑ στο 21%
Το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που έχει στόχο την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού της Ισπανίας παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy στο κοινοβούλιο.

Την ώρα όπου πραγματοποιείται η κρίσιμη ομιλία του, χιλιάδες Ισπανοί ανθρακωρύχοι πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές σε επιδοτήσεις του κλάδου.

Ο κ. Rajoy ανήγγειλε μέχρι στιγμής ότι στόχος των μέτρων είναι η δημοσιονομική προσαρμογή κατά 65 δισ. ευρώ εντός 2,5 ετών.

Προσδιόρισε ότι ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 21% από 18%, ενώ αναμένονται οι λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές σε επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας και ανεργίας.

Τα νέα μέτρα είναι «αντάλλαγμα» για τα κεφάλαια που θα λάβει η Μαδρίτη για τη διάσωση τραπεζών και για την παράταση στους στόχους μείωσης του ελλείμματος.

Ο Μ. Rajoy έχει προαναγγείλει ότι θα επιβληθούν αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και άλλα μέτρα λιτότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο