Γαλλογερμανική "επίθεση" στις ελβετικές τράπεζες

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα σπίτια πελατών της Credit Suisse, ενώ οι γαλλικές εισέβαλαν στα σπίτια υπαλλήλων της UBS. Κλιμακώνεται η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής μέσω ελβετικών λογαριασμών

Γαλλογερμανική επίθεση στις ελβετικές τράπεζες
Στο στόχαστρο των γαλλογερμανικών αρχών μπαίνει η φοροδιαφυγή πολιτών τους με την στήριξη ελβετικών τραπεζών. Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα σπίτια πελατών της Credit Suisse, ενώ Γάλοι αξιωματούχοι εισέβαλαν στα τα σπίτια υπαλλήλων της UBS.

Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν οι δύο περιπτώσεις αποτελούν μέρη ενός συντονισμένου σχεδίου ή όχι. Γεγονός πάντως είναι ότι οι υπερχρεωμένες και διψασμένες για δημόσια έσοδα ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν θέσει στο στόχαστρο τον ελβετικό χρηματοοικονομικό κλάδο και το περιβόητο ελβετικό τραπεζικό απόρρητο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει τραπεζική πηγή στο πρακτορείο Reuters, οι γερμανικές αρχές έχουν θέσει υπό έρευνα 5.000 Γερμανούς πελάτες της Credit Suisse. Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις υπήρξε και έρευνα στα σπίτια.

Επίσης, οι γαλλικές αρχές εισέβαλλαν και ερεύνησαν τα γραφεία της UBS στο Μπορντό, τη Λυών και το Στρασβούργο για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Επισημαίνεται ότι η Credit Suisse είχε καταλήξει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σε συμφωνία με τις γερμανικές αρχές, βάσει της οποίας κατέβαλε μάλιστα 150 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπάρχει πλέον φορολογική συμφωνία και μεταξύ των κυβερνήσεων Ελβετίας και Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v