Η Peugeot κλείνει εργοστάσιο στη Γαλλία

Αντιμετωπίζοντας μείωση των πωλήσεων για 5ο συνεχές έτος, η Peugeot, αποφάσισε να κλείσει ένα εργοστάσιο στη Γαλλία και να μειώσει την παραγωγή σε ένα ακόμη. Σχέδιο για την αυτοκινητοβιομηχανία ανήγγειλε η κυβέρνηση.

Η Peugeot κλείνει εργοστάσιο στη Γαλλία
Αντιμετωπίζοντας μείωση των πωλήσεων για πέμπτο συνεχές έτος, η Peugeot, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης αποφάσισε να κλείσει ένα εργοστάσιο στη Γαλλία και να μειώσει την παραγωγή σε ένα ακόμη. Συγκεκριμένα, τα ρολά θα κατέβουν στο εργοστάσιο του Aulnay ενώ θα μειωθεί η παραγωγή στο εργοστάσιο στη Rennes.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε 8.000 περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ μόνο το εργοστάσιο του Aulnay απασχολεί 3.000 άτομα. Στο εργαστάσιο της Rennes όπου θα μειωθεί η παραγωγή, θα υπάρξουν περικοπές 1.400 εργαζομένων.

Το Aulnay θα είναι το πρώτο εργοστάσιο που θα κλείσει στη Γαλλία μετά από 20 χρόνια, γεγονός που δημιουργεί μία μεγάλη πρόκληση για το Σοσιαλιστή πρόεδρο Francois Hollande. "Συνειδητοποιώ πλήρως τη σοβαρότητα των σημερινών ανακοινώσεων" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Varin και συμπλήρωσε: "Το βάθος και η επομονή της κρίσης στον κλάδο μας στην Ευρώπη καθιστούν απαραίτητη την αναδιοργάνωση". Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα καταγράψει ζημίες 700 εκατ. ευρώ στο τμήμα αυτοκινήτου.

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας ότι θα παρουσιάσει σχέδιο για την στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στις 25 Ιουλίου και πως θα εξασφαλίσει έναν τρόπο ώστε η Peugeot να βρει μία λύση γι αόλους τους εργαζόμενους  του Aulnay που θα χάσουν τη δουλειά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v