Βουλγαρία: Νεκροί Ισραηλινοί τουρίστες από έκρηξη

Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες έξω από αεροδρόμιο στη Βουλγαρία. Τρομοκρατική επίθεση του Ιράν, λέει ο Nentanyahu.

Βουλγαρία: Νεκροί Ισραηλινοί τουρίστες από έκρηξη
Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες έξω από αεροδρόμιο στη Βουλγαρία.

Όπως μεταδίδει το Stratfor, η έκρηξη προκάλεσε καταστροφές σε άλλα δύο τουριστικά λεωφορεία.

"Δεν ξέρω τι ήταν, αλλά ήταν μια πολύ δυνατή έκρηξη και νομίζω ότι ήταν κάτι που τοποθετήθηκε σκόπιμα στο λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 47 Ισραηλινούς τουρίστες" ανέφερε ο δήμαρχος της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, Dimitar Nikolov.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα στο ισραηλινό ραδιόφωνο, η έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Ο κ. Nikolov σημείωσε ότι 171 άνθρωποι είχαν έρθει στη Βουλγαρία με αεροπλάνο από το Ισραήλ για να περάσουν τις διακοπές τους στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν ένας Αμερικάνος και ένας Σλοβένος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Nentanyahu δήλωσε αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση ότι "όλα τα σημάδια οδηγούν στο Ιράν".

"Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες για επίθεση σε Ισραηλινούς στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και σε άλλα μέρη" ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κ. Nentanyahu.

"Ακριβώς δεκαοχτώ χρόνια μετά την έκρηξη στην εβραϊκή κοινότητα στην Αργεντινή, η δολοφονική ιρανική τρομοκρατία συνεχίζει να εκτελεί αθώους ανθρώπους. Αυτή είναι μια ιρανική τρομοκρατική επίθεση" είπε και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά στην ιρανική τρομοκρατία.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε την 18η επέτειο της επίθεσης στα γραφεία εβραϊκής οργάνωσης στην Αργεντινή από την Χεζμπολάχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v