ΗΠΑ: 14 νεκροί από επίθεση σε κινηματογράφο

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από επίθεση μασκοφόρου άνδρα που άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά την πρεμιέρα της νέας ταινίας Batman στο Ντένβερ των ΗΠΑ. Κρατείται ένας 24χρονος ύποπτος.

ΗΠΑ: 14 νεκροί από επίθεση σε κινηματογράφο
Τουλάχιστον 14 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από επίθεση μασκοφόρου άνδρα, που άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά την πρεμιέρα της νέας ταινίας Batman στο Ντένβερ των ΗΠΑ. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 24χρονο ύποπτο.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΚΟΑ, ο οποίος επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα, αρχικά έριξε καπνογόνο στο εμπορικό κέντρο όπου θα γινόταν η πρεμιέρα της ταινίας και στη συνέχεια αρχίσει να πυροβολεί. Αυτόπτη μάρτυρας δήλωσε στο CNN ότι είδαν έναν "άνδρα να ανεβαίνει σιγά σιγά τα σκαλιά και να πυροβολεί, επιλέγοντας τα θύματά του τυχαία". Ένας άλλος δήλωσε: "Ακούσαμε από 10 έως 20 πυροβολισμούς και μερικές εκρήξεις. Λίγο μετά ακούσαμε κόσμο να ουρλιάζει. Μετά ακούσαμε από τα μεγάφωνα ότι έπρεπε όλοι να βγούμε έξω".

"Είναι ένα τραγικό γεγονός" δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Συμπλήρωσε πως κρατείται ένας ύποποτος και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε και δεύτερος ένοπλος που να συμμετείχε στην επίθεση

Οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν έναν άνδρα στο χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, "δεν αντιστάθηκε".

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο ύποπτος είναι ο 24χρονος James Holmes. Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι το σπίτι του Holmes ήταν γεμάτο όπλα και εκρηκτικά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v