Στη δικαιοσύνη 3 στελέχη της Anglo Irish Bank

Σε σύλληψη του Sean Fitzpatrick, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Anglo Irish Bank, καθώς και δυο άλλων στελεχών, προχώρησαν οι ιρλανδικές αρχές. Κατηγορούνται για οικονομικές παρατυπίες.

Στη δικαιοσύνη 3 στελέχη της Anglo Irish Bank
Σε σύλληψη του Sean Fitzpatrick, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Anglo Irish Bank, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για οικονομικές παρατυπίες στην τράπεζα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης της Ιρλανδίας. Παράλληλα, οι ιρλανδικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά δυο πρώην ανώτατα στελέχη της τράπεζας, για το ίδιο θέμα.

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας που σχεδόν οδήγησε στην χρεοκοπία της Ιρλανδίας, αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα σήμερα στο Ποινικό Δικαστήριο της χώρας. Σημειώνεται ότι ο κ. Fitzpatrick συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά φέτος.

Σε ότι αφορά τα άλλα δυο στελέχη, πρόκειται για τους Willie McAteer, τον πρώην οικονομικό διευθυντή της τράπεζας -ο οποίος συνελήφθη και του έχουν απαγγελθεί 16 κατηγορίες για παράνομη χρηματοοικονομική βοήθεια για την αγορά μετοχών της Anglo Irish το 2008- και τον Pat Whelan, πρώην γενικό διευθυντή του τμήματος ιρλανδικού δανεισμού, στον οποίον έχουν απαγγελθεί οι ίδιες 16 κατηγορίες.

Και οι δυο άνδρες αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών και/ή πρόστιμο ύψους 3.174,35 ευρώ για κάθε κατηγορία, αν κριθούν ένοχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v