Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταλονία: Θρίλερ για το αίτημα διάσωσης

Η Καταλονία θα ζητήσει βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση, δήλωσε την Τρίτη στο σταθμό του BBC ο κυβερνήτης της περιοχής, Andreu Mas Colell. Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης.

Καταλονία: Θρίλερ για το αίτημα διάσωσης
Η Καταλονία θα ζητήσει βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση, δήλωσε την Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της καταλανικής κυβέρνησης, Andreu Mas Colell.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν η Καταλονία θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από το ισπανικό κράτος, ο Andreu Mas Colell απάντησε "ναι, η παρούσα κατάσταση είναι η εξής: Η Καταλονία δεν έχει άλλη τράπεζα από την κυβέρνηση της Ισπανίας".

"Έτσι είναι η ζωή, όλοι γνωρίζουν την κατάσταση στις αγορές" πρόσθεσε. 

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters o Andreu Mas Colell υποστήριξε αργότερα ότι οι δηλώσεις του στο BBC παρερμηνεύτηκαν και ότι δεν αναφερόταν σε κάποιο συγκεκριμένο αίτημα διάσωσης.

Eν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης, Francesc Homs, δήλωσε ότι η Καταλονία "εξετάζει τους όρους της βοήθειας προτού πάρει κάποια απόφαση", υπογραμμίζοντας ότι "ακόμα δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το αν θα ζητηθεί βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση".

Την πληροφορία για αίτημα διάσωσης, διέψευσε και η καταλανική κυβέρνηση στο λογαριασμό της στο twitter, γράφοντας "δεν έχουμε ζητήσέι διάσωση. Ο νόμος είναι σαφής ότι χρειάζεται ψήφος από τη Γερουσία της Καταλονίας. Θα συζητήσουμε για τα ταμεία ρευστότητας το Q4".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v