Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Facebook

Σημαντική επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της εμφάνισε η Facebook Inc, ενώ δεν προέβη σε καμία οικονομική πρόβλεψη για να αμβλύνει τις ανησυχίες αναφορικά με τις προοπτικές ενίσχυσης της διαφήμισης.

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Facebook
Σημαντική επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της εμφάνισε η Facebook Inc, ενώ δεν προέβη σε καμία οικονομική πρόβλεψη για να αμβλύνει τις ανησυχίες αναφορικά με τις προοπτικές ενίσχυσης της διαφήμισης, στην πρώτη ανακοίνωση οικονομικών της αποτελεσμάτων ως εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, γεγονός που έριξε σε επίπεδα ρεκόρ την μετοχή της.

Τα στελέχη της Facebook έκαναν λόγο για πρώιμες ενδείξεις επιτυχίας στην νέα διαφημιστική της υπηρεσία, όμως η έλλειψη λεπτομερούς οικονομικής προοπτικής δεν άρεσε στους επενδυτές, οι οποίοι ήλπιζαν να δουν αποδείξεις ότι η εταιρεία σύντομα θα αναστρέψει την συνεχιζόμενη επιβράδυνση στις δραστηριότητές της.

Οι μετοχές της Facebook, που έχουν ήδη χάσει το ένα τρίτο της αξίας τους από τότε που η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο στα 38 δολάρια, υποχώρησαν κάτω και από τα 24 δολάρια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και δημιουργού του Facebook, Mark Zuckerberg, η εταιρεία βλέπει ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την νέα υπηρεσία διαφημίσεων και πως το Facebook έχει μπροστά του έναν «ανοικτό δρόμο» για να δημιουργήσει μια ισχυρή δραστηριότητα στον τομέα του mobile.

«Το mobile είναι μια τεράστια ευκαιρία για το Facebook», δήλωσε ο Zuckerberg, τονίζοντας πως η εταιρεία κάνει μεγάλες επενδύσεις στην βελτίωση των mobile applications της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι κεφαλαιακές της δαπάνες υπερτριπλασιάστηκαν στα 413 εκατ. δολάρια το β’ τρίμηνο, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες το β’ εξάμηνο του έτους θα αυξηθούν σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 157 εκατ. δολαρίων, ή 8 σεντς ανά μετοχή, για το β’ τρίμηνο, λόγω στοιχείων που σχετίζονταν με το ΙΡΟ της, έναντι κερδών 240 εκατ. ευρώ ή 11 σεντς ανά μετοχή κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Εξαιρουμένων των στοιχείων αυτών, η Facebook εμφάνισε κέρδη 12 σεντς ανά μετοχή, ποσό που ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Ο κύκλος εργασιών της κατέγραψε άνοδο 32% στα 1,18 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο, λίγο υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν σε 955 εκατομμύρια στο τέλος του β’ τριμήνου, από 901 εκατ. χρήστες στο τέλος Μαρτίου, ενώ οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες στον τομέα του mobile αυξήθηκαν κατά 67% σε ετήσια βάση, στους 543 εκατομμύρια χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v