Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Zoellick: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση

H νομισματική πολιτική μπορεί να αγοράσει χρόνο για την ευρωζώνη, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα, δήλωσε τη Δευτέρα στο CNBC ο Robert Zoellick. Aναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για Ισπανία και Ιταλία.

Zoellick: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση
H νομισματική πολιτική μπορεί να αγοράσει χρόνο για την ευρωζώνη, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα, δήλωσε τη Δευτέρα στο CNBC ο Robert Zoellick, πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το πραγματικά επιτακτικό ζήτημα, σημείωσε ο κ. Zoellick, είναι οι υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες δομικές μεταρρυθμίσεις.

"Πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Οι Γερμανοί έχουν δίκιο, η Ισπανία και η Ιταλία πρέπει να βελτιώσουν τη δημοσιονομική τους θέση, αλλά και να εφαρμόσουν δομικές μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα τους" ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα κράτη της ευρωζώνης πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Ισπανία και η Ιταλία θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση ενόσω θα εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις, είτε μέσω του ESM είτε μέσω ευρωομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v