Deutsche Bank: Περικοπές 1.900 θέσεων εργασίας

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 1.900 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης 3 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ευρύτερη στρατηγικής αναδιοργάνωσης.

Deutsche Bank: Περικοπές 1.900 θέσεων εργασίας
Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 1.900 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης 3 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ευρύτερη στρατηγικής αναδιοργάνωσης που ανακοίνωσαν νωρίτερα οι νέοι επικεφαλής της τράπεζας.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε θα μειώσει το προσωπικό στους τομείς corporate banking και χρηματιστηριακών συναλλαγών, δηλαδή στο investment banking, κατά 1.500 και θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κυρίως εκτός της Γερμανίας.

Η μετοχή της DB αντιδρά με πρόσθετη άνοδο μετά την ανακοίνωση και αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη στην πανευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη, με άνοδο 2,3% στα 25,42 ευρώ.

Νωρίτερα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη της Deutsche Bankστο investment banking μειώθηκαν στα 357 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 63% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Συνολικά τα καθαρά κέρδη στο β΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά το ήμισυ και διαμορφώθηκαν στα 661 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 1,2 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν 6% στα 8 δισ. δολ. κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v