Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Μηδενικά επιτόκια έως τα τέλη του 2014

Τη δέσμευσή της να διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού και συγκεκριμένα με εύρος διακύμανσης 0% έως 0,25% έως τα τέλη του 2014, επανέλαβε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Fed: Μηδενικά επιτόκια έως τα τέλη του 2014
Τη δέσμευσή της να διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού και συγκεκριμένα σε εύρος διακύμανσης 0% έως 0,25% έως τα τέλη του 2014, επανέλαβε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, στα συμπεράσματα της διήμερης συνεδρίασης της Fed μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη έχει χάσει τη δυναμική της χωρίς ωστόσο να επισημαίνεται η αναγκαιότητα εφαρμογής επιπλέον μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Η εντύπωση ότι η χάνεται η δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας βασίστηκε τόσο στη διατήρηση της ανεργίας σταθερά άνω του 8% τα τελευταία 3 χρόνια στις ΗΠΑ όσο και στην αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών σε ρυθμούς σαφώς κατώτερους από παλαιότερες προβλέψεις των στελεχών της Fed.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι η Fed θα παρακολουθεί στενά τις οικονομικές αλλά και χρηματοοικονομικές εξελίξεις και θα παρέμβει όποτε αυτό χρειαστεί προκειμένου να στηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι αποτελεί αρνητική έκπληξη για τους αναλυτές η απουσία αναφοράς σε ενδεχόμενη παράταση των μηδενικών επιτοκίων δανεισμού για αργότερα από τα τέλη του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v