Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο "London whale" πιέστηκε να αυξήσει τις αξίες

Η JPMorgan Chase κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο trader με το παρατσούκλι “London whale” αναγκάστηκε από τον προϊστάμενό του να βάλει υψηλότερες αξίες σε ορισμένα παράγωγα, απ’ ότι ενδεχομένως θα έφερναν στην ανοικτή αγορά.

Ο London whale πιέστηκε να αυξήσει τις αξίες
Η JPMorgan Chase κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο trader με το παρατσούκλι “London whale” αναγκάστηκε από τον προϊστάμενό του να βάλει υψηλότερες αξίες σε ορισμένα παράγωγα, απ’ ότι ενδεχομένως θα έφερναν στην ανοικτή αγορά την περίοδο εκείνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το ποίο επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν την σχετική έρευνα.

Τα συμπεράσματα της JPMorgan βασίζονται σε σειρά emails και επικοινωνιών που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Μαρτίου και τον Απρίλιο.

Η τράπεζα πιστεύει πως τα email και οι επικοινωνίες δείχνουν ότι ο προϊστάμενος του Bruno Iksil, Javier Martin-Artajo ανάγκασε τον Iskil να προσαρμόσει υψηλότερα τις τιμές των παραγώγων, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η WSJ.

Ο συνήγορος του Martin-Artajo, Greg Campbell, δήλωσε ότι ο πελάτης του «αναμφίβολα αρνείται ότι έπραξε λανθασμένα από την πλευρά του και είναι πεπεισμένος ότι θα αθωωθεί πλήρως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα στα γεγονότα αυτά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v