Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος

Μαχητικό αεροσκάφος του συριακού στρατού κατέπεσε τη Δευτέρα στην ανατολική Συρία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσσαντ συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον ανταρτών στο Χαλέπι.

Συρία: Κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος
Μαχητικό αεροσκάφος του συριακού στρατού κατέπεσε τη Δευτέρα στην ανατολική Συρία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα που οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσσαντ συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον ανταρτών στο Χαλέπι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε από τεχνική βλάβη.

Ωστόσο, λίγες ώρες νωρίτερα αντάρτες υποστήριξαν ότι κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος, ενώ ακτιβιστής της αντιπολίτευσης ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με πολεμικό αεροσκάφος να είναι τυλιγμένο σε φλόγες την ώρα που δέχεται πυρά από το έδαφος.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσσαντ εισέβαλαν τη Δευτέρα στη συνοικία Σάιφ αλ Ντάουλα στο δυτικό τμήμα της πόλης Χαλέπι, δίπλα από την συνοικία Σαλαχεντίν.

Τέσσερεις πολίτες σκοτώθηκαν στην συνοικία Σάιφ αλ Ντάουλα από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, ανέφερε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

Περισσότεροι από 50 Σύριοι ανάμεσα στους όποιους 39 πολίτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αποπομπή Συρίας από Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

Η Συρία θα εκδιωχθεί στις 15 Αυγούστου από τον Οργανισμό της Ισλαμικής Συνεργασίας εξαιτίας των βίαιων τακτικών που έχει χρησιμοποιήσει, ανέφερε τη Δευτέρα διπλωμάτης.

Σύμφωνα με το AFP το Ιράν είναι αντίθετο σε μια τέτοια κίνηση, αλλά ο διπλωμάτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αποπομπή θα προχωρήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v