Ολλανδία: Η λιτότητα "ενισχύει" τους Σοσιαλιστές

Ένα αριστερό κόμμα αναδεικνύεται σε «φαβορί» για τις εκλογές του επόμενου μήνα στην Ολλανδία, καθώς ευνοείται από την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών εναντίον της «γερμανικής» λιτότητας και των διασώσεων.

Ολλανδία: Η λιτότητα ενισχύει τους Σοσιαλιστές
Ένα αριστερό κόμμα αναδεικνύεται σε «φαβορί» για τις εκλογές του επόμενου μήνα στην Ολλανδία, καθώς ευνοείται από την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών εναντίον της «γερμανικής» λιτότητας και των διασώσεων στην ευρωζώνη.

Αν κερδίσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας, θα προκαλέσει αναταράξεις στο πρόγραμμα περικοπών των δαπανών που έχει συμφωνήσει από τον Απρίλιο η σημερινή κυβέρνηση και επίσης θα εκτροχιάσει πιθανόν τους αυστηρούς στόχους που έθεσε για το 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υιοθετεί ένθερμα ο πρωθυπουργός Mark Rutte.

Ως ένα από τα πλουσιότερα μέλη της ευρωζώνης, η Ολλανδία συμβάλλει ουσιαστικά στα πακέτα διασώσεων της περιφέρειας και επίσης είναι μέλος του «γερμανικού μπλοκ» που προβάλει την λιτότητα ως μόνη θεραπεία για την κρίση.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Mr. Rutte κατέρρευσε τον Απρίλιο μετά την αποτυχία συμφωνίας για τα μέτρα λιτοτητας. Η κυβέρνηση συνασπισμού των 5 κομμάτων που συστήθηκε, συμφώνησε σε ένα πακέτο μέτρων το οποίο καλούνται να εγκρίνουν ή να καταψηφίσουν τώρα οι Ολλανδοί στις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου.

Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που δεν υποστήριξε τα μέτρα λιτότητας, εμφανίζεται να καταλαμβάνει τις περισσότερες έδρες στο 150μελές κοινοβούλιο και για την ακρίβεια 37 έδρες δηλαδή 7 περισσότερες από το Φιλελεύθερο Κόμμα του κ. Rutte.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v