Ημερήσια άνοδος 1% για το πετρέλαιο στα $94,33

Θετική εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε το απόγευμα σε υψηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Θετική εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το petroleum complex κινήθηκε το απόγευμα σε υψηλότερα επίπεδα με αφορμή και την ανακοίνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαντικά μειωμένων αποθεμάτων για την εβδομάδα που τελείωσε στις 10 Αυγούστου, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κατέγραψαν ήπια ανοδικές, τάσεις, με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να προσελκύει αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την υποχώρηση που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα 94,33$/βαρέλι με κέρδη πλησίον του 1%, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν ακόμα καλύτερη για τους bulls, καθώς η βενζίνη (συμβόλαιο Σεπτ.) έκλεισε στα 308,40cents/γαλόνι (+2,7%) και το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Σεπτ.) στα 308,52cents/γαλόνι (+1,7%).
 
Το Υπουργείο Ενέργειας (U.S. Department of Energy) ανακοίνωσε απροσδόκητη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων κατά 3,7εκ. βαρέλια για το crude, αύξηση κατά 677χιλ. βαρέλια για τα distillates και μεγαλύτερη μείωση κατά 2,4 εκ. βαρέλια για την RBOB Gasoline, με παράλληλη αύξηση στη ζήτηση για τη βενζίνη και το αργό.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (συμβόλαιο Οκτ.) έκλεισε με κέρδη «κρατώντας» το επίπεδο των $1600, κάνοντας settlement στο Comex στα 1604,6 $/ουγκιά (+0,3%), ενώ αντίστοιχη άνοδο σημείωσε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να διαπραγματεύονται στα 27,812 $/ουγκιά, ενισχυμένα σε ποσοστό επίσης 0,3%.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.23 ανά ευρώ.

E-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v