Asmussen: Yπέρ της αγοράς ομολόγων από ΕΚΤ

Την πίστη του στην επιτυχία του επικείμενου προγράμματος νέων αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ δήλωσε ο Jorg Asmussen στη Frankfurter Rundschau. Τόνισε πως η κίνηση εντάσσεται στις "εντολές" της τράπεζας.

Asmussen: Yπέρ της αγοράς ομολόγων από ΕΚΤ
Την πίστη του στην επιτυχία του επικείμενου προγράμματος νέων αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ δήλωσε ο Jorg Asmussen σε συνέντευξή του στη Frankfurter Rundschau.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «γιατί πιστεύετε ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι πιο επιτυχές από τα δύο προηγούμενα;», ο Γερμανός, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι αυτήν τη φορά «η ΕΚΤ θα λειτουργεί παράλληλα με το EFSF ή αργότερα με το ESM. Το κράτος θα πρέπει να κάνει την αίτηση και να επιβάλει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Κατά την προσωπική μου άποψη, θα είναι καλό να πρέπει να απαιτείται αίτημα για παρέμβαση στην πρωτογενή αγορά από το EFSF/ESM πριν παρέμβει η ΕΚΤ. Το συμβούλιο της ΕΚΤ θα αποφασίζει με πλήρη ανεξαρτησία εάν και πότε και πώς θα αγοραστούν ομόλογα στις δευτερογενείς αγορές».

Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΚΤ δρα εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων της, η προτεραιότητα των οποίων είναι εγγύηση της σταθερότητας των τιμών στο σύνολο της ευρωζώνης. «Μόνο ένα νόμισμα που δεν αντιμετωπίζει αμφιβολίες για την επιβίωσή του μπορεί να είναι σταθερό. Και αυτό προσπαθούμε στην ΕΚΤ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v