El-Erian: Δεν βλέπει απεριόριστη στήριξη της ΕΚΤ

"Οι Ευρωπαίοι δεν φαίνονται έτοιμοι να διαθέσουν απεριόριστη στήριξη στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης και αυτό περιλαμβάνει και την πρόταση για πλαφόν στα spreads ομολόγων", υποστήριξε ο CEO της Pimco Μ. El-Erian.

El-Erian: Δεν βλέπει απεριόριστη στήριξη της ΕΚΤ
"Οι Ευρωπαίοι δεν φαίνονται έτοιμοι να διαθέσουν απεριόριστη στήριξη στις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης και αυτό περιλαμβάνει και την πρόταση για πλαφόν στις αποδόσεις των ομολόγων", υποστήριξε ο CEO της Pimco, Mohamed El-Erian, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Όπως σημείωσε ο El-Erian, "υποψιαζόμαστε ότι μία από τις επιλογές της ΕΚΤ είναι η θέσπιση πλαφόν στα spreads των ομολόγων, ωστόσο δεν νομίζουμε ότι αυτό μπορεί να εφαρμοστεί.

Πριν από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, η ΕΚΤ θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσει από χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία ότι δημοσιονομικά θα τηρήσουν πιο υπεύθυνη στάση".

Παράλληλα, ο CEO της Pimco προέβλεψε:

"Η ΕΚΤ ενδέχεται να δηλώσει ότι θα παρέμβει στις αγορές έως ένα ποσό του ισολογισμού της. Αν όμως θέσει ως βάση της παρέμβασής της τα επίπεδα διαμόρφωσης στην απόδοση των ομολόγων, τότε είναι σαν να αποδέχεται η ΕΚΤ τη χωρίς όρια παρέμβασή της στις αγορές. Κάτι τέτοιο δεν μοιάζει δυνατή επιλογή της κεντρικής τράπεζας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v